26 Ağustos 2011 Cuma

14 pratik Twitter ipucu!


Twitter deneyiminiz, bu ipuçları sayesinde daha eğlenceli ve daha kolay bir hale gelecek!

Twitter'ın bize sağladığı hız ve kişilerimizle direkt olarak bağlantı kurma olanağı onu çok güçlü bir araç haline getiriyor. Ancak popülersosyal ağ hizmetinde basit durum güncellemelerinden, retweet'lerden ve cevaplardan fazla yapabileceğiniz çok şey var. 

Bu makalemizde Twitter'ı sonuna kadar kullanmanızı sağlayacakipuçlarını ve bir takım faydalı üçüncü parti hizmetlerini sizlerle paylaşacağız.


1. Bir Twitter araması yapın

http://search.twitter.com/ adresine tıklayarak ve anahtar sözcüklerinizi arama çubuğuna girerek arama yapın. "@" ile başlayarak Twitter kullanıcı adlarını veya hash etiketlerini belirtebilirsiniz.

Sonuçlar gönderi zamanına göre, en yeni gönderi en üste gelecek şekilde sıralanacaktır. Dile göre filtreleme yapabilirsiniz.

2. Gelişmiş arama

Basit bir arama genellikle işinizi görecektir. Ancak zaman zaman ilgilendiğiniz bir sonucu bulabilmek için daha derinlere inmeniz gerekebilir.

Bunun için 'Gelişmiş arama' bağlantısını takip edin. Burada belirli bir tarih aralığındaki tweet'leri belirtebilirsiniz. Aradığınız tweet'lerinpozitif veya negatif bir tavırda mı olduğunu da burada seçmeniz mümkün.


3. Tweet'lerinizi yedekleyin

Twitter'ı bir süredir kullanıyorsanız, ne kadar çok şey paylaştığınızı görünce şaşırabilirsiniz. Gönderileriniz belki de bir romanıdoldurabilir.

Tweet'lerinizi yerel olarak yedeklemek, yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunda onları güvende tutmanızı sağlayacaktır. Twitter Backupadındaki Java programı tüm Tweet'lerinizi bir XML dosyası olarak indirebiliyor. Kullanıcı adı, parola ve saklanacak dosya adını girmeniz yeterli.

4. Çevrim içi yedekleme

Tweet'lerinizi çevrim içi olarak bulutta yedeklemeyi tercih ediyorsanız,Tweet Backup'ı deneyebilirsiniz. Hizmet Tweet'lerinizi gündelik olarak yedekleyebiliyor.


5. Bir hediye gönderin

Hediye yollamak istediğiniz çevrim içi bir arkadaşınız mı var? Belki de potansiyel bir müşterinize bir tanıtımda bulunmak istiyorsunuz. İki tarafın da birbirine tüm kontakt detaylarını vermek istememesi sıkça rastlanan bir ihtiyaçtır.

Send Social, size karşınızdaki kişi ile adresinizi paylaşmadan aracı olmanızı sağlayan bir hizmet. Kişinizin sadece e-posta adresini veyaTwitter kullanıcı adını bilerek bir sevikat talep edebilirsiniz.

6. Chrome'dan paylaşın

Twitter, çevrim içi keşiflerinizi paylaşmak için harika bir araç olsa daURL'yi kopyalamak, kısaltmak ve tweet içerisine yapıştırmak bazen sıkıcı gelebilir. Twitter istemcinizde bir URL kısaltıcı olsa da tam URL'yi kopyalamak zorundasınızdır.


Tweetright adındaki Chrome eklentisi ile bir bağlantıya sağ tıklayıp 'Tweetright'ı ardından 'Post link to Twitter'ı seçerek URL'yi anında paylaşabilirsiniz.

7. Firefox'da Echofon'u deneyin

Bir Twitter istemcisi ola Echofon, Firefox içerisinde çalışıyor. Yükledikten sonra Firefox'un durum çubuğuna yerleşen simgesine tıklayarak Twitter programını açabiliyorsunuz.

Tweet'ler eklendikçe kaç tane eklendiğine dair kısa bir ön izlemegösteriliyor.

8. Hash etiketlerini inceleyin

Popüler hash etiketlerinin ne anlama geldiğini www.whatthetrend.comadresinden öğrenmeniz mümkün. Popüler konulardan bir tanesini seçebilir veya bir terimi arayabilirsiniz. Bir etiket hakkında daha fazla bilgi edinmek için Archivist'i deneyin.


Summarizr ise Eduserv arşivlerini arayarak bir etiket veya kullanıcı hakkında istatistikler sunuyor.

9. Ara yüzü basitleştirin

Dabr, mobil kullanım için optimize edilmiş bir Twitter web ara yüzü alternatifi. Hizmet, üçüncü parti istemciler tarafından sunulan birçok işleve sahip. Birçok PC kullanıcısı, hızı ve kullanım kolaylığı nedeniyle Dabr'ı tercih ediyor.

10. Takipçileri tahmin edin

Önümüzdeki ay kaç yeni takipçiye sahip olacağınızı merak ediyor musunuz? Twitter Counterhesabınızı inceliyor ve zaman içindeki takipçi sayınızın artışını birgrafik üzeride gösteriyor.

Hizmet, takipçi sayınızı grafik üzerinde en popüler Twitter kullanıcılarınınkiyle veya arkadaşlarınızın takipçi sayısıyla da karşılaştırıyor.

11. Blog gönderilerinizi Tweet'leyin

Bir blog'unuz varsa yeni bir yazı yazdığınızda Twitter'daki kişileri bundan haberdar etmek iyi bir fikir olabilir.

Twitter Feed, blog'unuzun RSS beslemesini Twitter hesabınıza bağlama işlemini otomatik hale getiriyor. Güncellemeleri saatlik veya günlük aralıklarla kontrol etmeniz, tweet içerisine blog gönderisi başlığını dahil etmeniz mümkün.

12. Daha fazla istatistik

Twitalyzer, Twitter Counter'a göre daha farklı istatistikler sunuyor. Siteyi açın ve analiz edilecek kullanıcı adını girin. Bu işlem birkaç dakika sürebiliyor.

Sonuçlar beş alan içerisinde gösteriliyor: Etki, sinyal, cömertlik, sürat ve güç.

13. Sizi kim artık takip etmiyor?

Takip ettiğiniz bir kişi kısa bir süre sonra sizi takip etmekten vaz mı geçti? Friend or Follow bunu keşfetmenize yardımcı olacak.

Siteye kullanıcı adınızı girdikten sonra hesabınız inceleniyor ve size üç liste sunuluyor: Takip ettiğiniz ancak sizi takip etmeyen kişiler, takip etmediğiniz ancak sizi takip eden kişiler, takip ettiğiniz ve sizi takip eden kişiler.

14. Tweet'lerinizi planlayın

Gelecekte göndereceğiniz tweet'leri zamanlamak işinize yarayabilir. Buna yönelik kullanımı en kolay hizmet olan SocialOomph ile PC'nizi açık bırakmanıza da gerek kalmıyor.

Sitede oturum açarak OAuth yoluyla izin verdikten sonra kullanmak istediğiniz hesabı seçmeniz ve otomatik olarak paylaşılmasını istediğiniz mesajı ayarlamanız yeterli.




Kaynak: CHIP Online www.chip.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder